De volgende vijf punten zijn de conclusies van de onderstaande hoofdstukken.

  • Eerlijk geprijsde oplossingen op maat: u krijgt de CAN-data die u wenst zonder extra kosten voor het activeren van het FMS.

  • Betrouwbare voertuigdata: de data wordt direct uit de CAN-bus gelezen met behulp van een niet-intrusieve technologie.

  • Meer voertuigdata: Squarell streeft ernaar om u te voorzien van de parameters die u wenst.

  • Gestandaardiseerde data: de data wordt verwerkt in standaard FMS/J1939 data of RS232 (ASCII), compatibel met uw systeem.

  • Ondersteuning voor gemixte wagenparken: krijg data die vergelijkbaar is in wagenparken met verschillende voertuigen en modellen.

Squarell oplossingen op maat

Het verschil tussen Squarell’s CAN-data oplossingen en FMS-data van OEM’s.

Are you wondering what the difference is between Squarell’s method of vehicle data processing and that of data systems that are built into trucks, commercial vehicles and passenger cars? Read on about the advantages and disadvantages of processing CAN-bus data by Squarell and why we would recommend this compared to Fleet Management Systems (FMS) of Original Equipment Manufacturers (OEMs).

De voordelen van het lezen van CAN-data met Squarell hardware

Squarell uses a patented contactless CAN-reader, the CANcliQ, which reads vehicle data directly from the CAN-bus. This data is processed by the Squarell Vehicle Data Interface and transmitted in a universal standard.

Read more about the standardisation of vehicle data in the FLEX and SOLID Vehicle Data Interfaces.

Squarell delivers customer-specific vehicle data in the format of your choice such as FMS/J1939 or RS-232 (ASCII). Squarell also reads out data that is normally only available with proprietary equipment.

CAN-data from the FLEX by Squarell

De nadelen van het gebruik van ingebouwde Fleet Management Systemen

An OEM’s FMS system is not enabled by default in every vehicle. It is expensive to activate them for an entire fleet. And even then, there is no guarantee that all the desired data can be processed in your fleet management system.

A built-in FMS system often only supports the standard FMS parameters, while Squarell’s technology makes it possible to support more parameters such as the Squarell Safety Parameters, Tacho Remaining Driving Time and more. Squarell strives to support all the vehicles in your fleet, read more about vehicle support.

Neem contact met ons op voor uw op maat gemaakte CAN-bus-oplossing.

Contact sales